RECUNOASTEREA VALORII - BEST REGIONAL UNIVERSITY

Europe Business Assembly (EBA), o corporatie independenta cu sediul la Oxford, Marea Britanie, are drept scop principal dezvoltarea colaborarii internationale in plan economic, social si umanitar, este o organizatie non-guvernamentala ce intreprinde, cu succes, demersuri solide pe calea dezvoltarii si promovarii valorilor in plan cultural, social, stiintific si educational, fiind liantul care uneste zeci de institutii si asociatii din diverse domenii de activitate, spre a face cunoscute elitele si spre a promova excelenta.

Pe tronsonul invatamantului universitar, EBA faciliteaza accesul membrilor Clubului Rectorilor din Europa la diferite evenimente, in scopul schimbului benefic de idei si concepte valoroase, diseminarea rezultatelor cercetarii stiintifice si, pe cale de consecinta, dezvoltarea institutionala a membrilor organizatiei mai sus amintite. Anual, EBA si Club of the Rectors of Europe (CRE), organizeaza un eveniment de exceptie, The Oxford Summit of Leaders "Science and Education", manifestare in cadrul careia sunt recompensate personalitati din toate domeniile, institutii de invatamant superior si centre de cercetare stiintifica, organizatii cu rezultate deosebite.

Editia 2013 a summit-ului, ce s-a desfasurat in perioada 16 – 19 decembrie, a oferit motive de satisfactie deosebite Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". In data de 17 decembrie, in cadrul ceremoniei desfasurate sub titulatura Socrates Award Ceremony, reprezentanti ai mediului cercetarii stiintifice si educatiei ce s-au facut remarcati pe parcursul anului 2013, au fost recompensati cu premii de excelenta, o initiativa apreciativa, pe de o parte, dar mai ales motivanta pentru mediul academic.

Printre institutiile premiate la categoria cea mai buna universitate regionala s-a numarat si Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", institutie ce a fost reprezentata la ceremonie de doamna conf.univ.dr.ing. Luminita GIURGIU, prodecan pentru cercetare stiintifica in cadrul Facultatii de Management Militar si doamna conf.univ.dr. Marioara PATESAN, prodecan pentru invatamant in cadrul aceleiasi facultati din Academia Fortelor Terestre, iar pe langa acest titlu, a fost atribuita distinctia Manager of the Year pentru rectorul academiei, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita BARSAN.

Distinctia oferita academiei nu reprezinta altceva decat inca o confirmare a actului didactic de excelenta care se desfasoara in institutia etalon a invatamantului universitar militar din Fortele Terestre, pe de o parte, dar si un stimulent ca, pe viitor, cei care au facut posibila aceasta performanta, deopotriva cadre didactice si studenti, sa se manifeste in spiritul mentinerii standardelor de calitate la cote cat mai inalte, in calitate de "ambasador" al Romaniei in spatiul european si mondial.

Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.