ANUNT PRIVIND DESFASURAREA "Olimpiadei Nationale a Economistilor in Formare"

Facultatea de Stiinte Economice si Administrative din cadrul Academiei Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” din Sibiu organizeaza, in data de 10.05.2022, faza locala a competitiei de comunicari stiintifice. La aceasta competitie se pot inscrie studenti din anii I, II si III inmatriculati in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administrative la unul din programele de studii universitare de licenta: Contabilitate si informatica de gestiune, Management economico-financiar, Administratie publica.

Faza nationala a competitiei de comunicari stiintifice din cadrul Olimpiadei Nationale a Economistilor in Formare (ONEF) 2022, va fi organizata in perioada mai-iunie, mai multe informatii fiind anuntate ulterior.

Comunicarile stiintifice, redactate conform cerintelor impuse se depun on-line prin platforma Moodle, sectiunea Informari studenti, pana la data de 10.05.2022, ora 13.00. Lucrarile pot fi elaborate individual sau in echipa si sunt redactate conform cerintelor prevazute in Anexa nr. 3(a) din Regulamentul privind organizarea competitiei stiintifice a studentilor "OLIMPIADA NATIONALA A ECONOMISTILOR IN FORMARE" (ONEF).

Selectia comunicarilor stiintifice inscrise in cadrul fazei locale a competitiei se va desfasura in data de 10.05.2022, Laboratorul de Contabilitate si informatica economica – sala 25, pavilion J2, etaj 1, incepand cu orele 14.00.

Comunicarile stiintifice selectate in cadrul fazei locale vor participa la faza nationala a competitiei. Pentru competitia nationala, cele mai bune lucrari vor fi distinse cu diplome si premii in lei, astfel:

  - Premiul I – cu o valoare de 1000 lei;
  - Premiul special – cu o valoare de 800 lei;
  - Premii cu destinatie: pentru creativitate, pentru cercetare in echipa interdisciplinara, pentru originalitatea abordarii, pentru aplicabilitate s.a. asemanatoare – cu valoarea de 700 lei;
  - Mentiune – cu o valoare de 500 lei.

Numarul premiilor poate varia pe categorii de competitori (studii de licenta sau master), numarul lucrarilor inscrise in program determinand numarul subsectiunilor organizate, iar calitatea lucrarilor si limitele bugetului aprobat determina numarul premiilor cu destinatie, respectiv numarul de mentiuni acordate.

Criteriile de evaluare de evaluare a planurilor de afaceri vizeaza conformitatea cu regulile de tehnoredactare, incadrarea in numarul de pagini, respectarea coeficientilor de similitudine. Limitele maxime admise pentru coeficientii de similitudine sunt: 30% pentru coeficientul 1 (procentul din text cu toate fragmentele de minimum 5 cuvinte similare descoperite de sistem in alte documente) si 5% pentru coeficientul 2 (procentul din text cu toate fragmentele de minimum 25 cuvinte similare descoperite de sistem in alte documente).

Criteriile de evaluarea comunicarilor stiintifice sunt prevazute la art. 10 din Regulamentul privind organizarea competitiei stiintifice a studentilor "OLIMPIADA NATIONALA A ECONOMISTILOR IN FORMARE" (ONEF).

 • Regulament privind organizarea competitiei stiintifice a studentilor "OLIMPIADA NATIONALA A ECONOMISTILOR IN FORMARE" (ONEF) - valabil incepând cu 28.04.2021
 • Template in vederea redactarii planului de afaceri (acest template poate fi modificat astfel incât sa se potriveasca specificului firmei / ideii de afacere. Pot fi folosite in cadrul planului de afaceri, pentru oferirea unei imagini cât mai complete si clare asupra acestuia, instrumente precum Business Model Canvas, Lean Canvas, Diagrama Gantt etc.)
 • © 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.