ANUNT PRIVIND DESFASURAREA “Olimpiadei Nationale a Economistilor in Formare”

Facultatea de Stiinte Economice si Administrative din cadrul Academiei Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” din Sibiu organizeaza, in data de 23.11.2021, faza locala a competitiei de planuri de afaceri. La aceasta competitie se pot inscrie studenti din anii I, II si III inmatriculati in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administrative la unul din programele de studii universitare de licenta: Contabilitate si informatica de gestiune, Management economico-financiar, Administratiei publica.

Faza nationala a competitiei de planuri de afaceri din cadrul Olimpiadei Nationale a Economistilor in Formare (ONEF) 2021, va fi organizata in luna decembrie de catre Facultatea de Business si Turism din cadrul ASE Bucuresti.

Planurile de afaceri, redactate conform cerintelor impuse, se depun on-line prin platforma Moodle, pâna la data de 22.11.2021, orele 12.00. Un plan de afaceri poate avea mai multi studenti autori.

Selectia planurilor de afaceri inscrise in cadrul fazei locale a competitiei se va desfasura in data de 23.11.2021, Laboratorul de Contabilitate si informatica economica – sala 25, pavilion J2, etaj 1, incepand cu orele 14.00.

Planurile de afaceri selectate in cadrul fazei locale vor participa la faza nationala a competitiei. Pentru competitia nationala, cele mai bune planuri de afaceri vor fi distinse cu diplome si premii in lei, astfel:

  - Premiul I – cu o valoare de 2500 lei;
  - Premiul II – cu o valoare de 1500 lei;
  - Premiul III – cu o valoare de 1000 lei;
  - Mentiune – cu o valoare de 500 lei.

Criteriile eliminatorii de evaluare a planurilor de afaceri vizeaza conformitatea cu regulile de tehnoredactare, incadrarea in numarul de pagini, respectarea coeficientilor de similitudine. Limitele maxime admise pentru coeficientii de similitudine sunt: 30% pentru coeficientul 1 (procentul din text cu toate fragmentele de minimum 5 cuvinte similare descoperite de sistem in alte documente) si 5% pentru coeficientul 2 (procentul din text cu toate fragmentele de minimum 25 cuvinte similare descoperite de sistem in alte documente).

Criteriile de evaluare a planurilor de afaceri sunt prevazute la art. 10 din Regulamentul competitiei.

Toate informatiile sunt disponibile pe platforma Moodle, sectiunea Informari studenti:

 • Regulament privind organizarea competitiei stiintifice a studentilor "OLIMPIADA NATIONALA A ECONOMISTILOR IN FORMARE" (ONEF) - valabil incepând cu 28.04.2021
 • Template in vederea redactarii planului de afaceri (acest template poate fi modificat astfel incât sa se potriveasca specificului firmei / ideii de afacere. Pot fi folosite in cadrul planului de afaceri, pentru oferirea unei imagini cât mai complete si clare asupra acestuia, instrumente precum Business Model Canvas, Lean Canvas, Diagrama Gantt etc.)
 • © 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.