Facultatea de Stiinte Economice si Administrative are misiunea de a forma, la nivel universitar si postuniversitar, ofiteri pentru armele/specialitatile militare apartinand Fortelor Terestre, precum si specialisti militari si civili pentru alti beneficiari din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Misiunea se afla in deplina concordanta cu Strategia de dezvoltare institutionala a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si urmareste crearea de competente profesionale generale si specifice pentru armele/ specialitatile militare: Intendenta, Management financiar-contabil si Politie militara.

Programele de studii gestionate de catre Facultatea de Stiinte Economice si Administrative sunt:
Programe de studii universitare de licenta:
  • Contabilitate si informatica de gestiune
  • Management economico-financiar
  • Administratie publica
Programe de studii universitare de masterat:
  • Managementul sistemelor logistice militare
Programe postuniversitare de formare si dezvoltare continua:
  • Audit public intern

Facultatea de Stiinte Economice si Administrative este membra a Asociatiei Facultatilor de Economie din Romania (AFER).In perioada 6-7 noiembrie 2019 Revista Gandirea Militara Romaneasca a organizat Conferinta stiintifica internationala "Securitatea si apararea intre istorie, teorie si politici publice".
Cu aceasta ocazie au fost decernate premiile Revista Gandirea Militara Romaneasca pentru aparitiile editoriale din anul 2018.
Premiul "General de brigada Constantin Hirjeu", pentru lucrarile din cadrul sectiunii Managementul resurselor de aparare; armata si societatea, modernizarea organizatiei militare, cultura si traditii militare, drept international umanitar; sociologie si psihologie militara, a fost acordat domnului lect.univ.dr. Sebastian Flostoiu pentru lucrarea intitulata "Auditul intern al performantei in institutiile publice".
Felicitari colegului nostru pentru rezultatul obtinut.Incepand cu data de 10.10.2019, cartea Domnului prof.univ.dr. Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, "Capitalul in Romania postcomunista" aparuta sub egida Editurii Academiei Romane in 2018, este disponibila la urmatorul website

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.