Exercitiu militar-aplicativ al rezervistilor din armatele Romaniei si SUA


In perioada 1-7 august, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu gazduieste un antrenament comun al rezervistilor militari din armatele Romaniei si SUA.

Cu ocazia deschiderii oficiale a evenimentului, oaspetii au avut posibilitatea de a vizita Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu si de a afla informatii despre evolutia institutiei noastre, dotarea si programele de studii, structura si perspectivele de dezvoltare ale acesteia.

Programul a continuat cu antrenamente pe pista cu obstacole de tip CISM, la inot cu obstacole si cu o serie de cursuri Combat Lifesaver la care au fost predate si exersate elemente de ingrijire a leziunilor provocate prin lupta in campul tactic. In zilele urmatoare antrenamentele vor include trageri cu pistol-mitraliera si pistol, aruncarea grenadelor de mana, mars si orientare in teren.

Este prima misiune la scara mare dedicata rezervistilor voluntari din Romania si prima data cand acestia participa la un exercitiu militar-aplicativ impreuna cu un aliat NATO.


Album foto
Foto: Daniela OANĂ

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.