Studentii genisti, in vizita la Batalionul 136 Geniu "Apulum"


Studentii genisti din anul I ai Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu au participat, alaturi de elevi ai Colegiului National Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, la un Exercitiu demonstrativ prezentat de militarii albaiulieni din cadrul Batalionul 136 Geniu "Apulum", dedicat Zilei Armei Geniu.

Programul activitatii a fost unul inedit: prezentarea istoricului si a misiunilor batalionului, expozitie statica de utilaje de geniu, sedinte demonstrative de distrugeri in diferite medii cu material explozibil real cu vizualizarea efectului in teren, vizitarea Cetatii Alba Carolina si a principalelor muzee din oras.

O atractie deosebita a reprezentat-o participarea la activitatile desfasurate in tabara de instructie, la cursul de apa din zona localitatii Santimbru. Prezentarea capabilitatilor in cadrul atelierelor de lucru precum parcul de pontoane PR-71, executarea trecerilor cu barci de asalt BP-10, trecerea cursului de apa pe portite de pontoane sau realizarea podului jos metalic PJM-72 au starnit curiozitatea cadetilor nostri in cunoasterea specialitatilor armei geniu si a instructiei subunitatilor de pontonieri.

La final, militarii batalionului impreuna cu studentii si elevii s-au intrecut pe echipe in cadrul unor concursuri tematice de tras franghia, taierea busteanului cu joagarul sau aruncarea pilotului la distanta.


Album foto
Foto: George Coltor

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.