Festivalul de poezie AFT, Sibiu 2021


Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu are de acum si festival de poezie. Prima editie a Festivalului de poezie AFT Sibiu a omagiat opera poetei Nina Cassian, la sapte ani de la moartea acesteia, precum si opera poetilor militari George Florin COSMA, Vasile PREDA si George MIHALCEA.

17 si 18 aprilie 2021 au fost doua zile pline de chitara, pian si poezie, prilej cu care am retrait puterea cuvintelor si binefacerea muzicii, descoperind talente si sensibilitati nebanuite printre studentii AFT si cei ai Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, studenti care îsi tin partiturile si creionul aproape de perna.

Ne-au fost alaturi col.(rz.) Marius POPENTA, scriitorul Radu VANCU, actrita Eliza PAUNA, artisii folk Claudiu BENGA, Felicia POP, Ambra CHINIE, Raluca CISMARU, Adrian MARGINEANU si Catalin STEPA.

Ne mandrim cu ceea ce au prezentat studentii nostri! Felicitari celor trei interpreti la pian, sd.sg. Liviu NEDELCU, sd.cap. Anton ILINCAI si sd.cap. Razvan BURCEA! Multumiri pentru emotia transmisa de interpretarile sd.frt. Bianca LUPSA, sd.sg. Cristina CORBEANU, sd.frt. Alexandra COZMA si sd.frt. Oana VENTEL. Gratitudine cercului literar AFT si sd.frt. Madalina RAIU, directorul festivalului!

Legatura cu viitoarele generatii si credinta ca talentele neaose nu pier ne-au fost randuite din nou cu ajutorul elevului plutonier major Rares - Andrei PAUNA, de la Colegiul National Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, un talent incontestabil al poeziei pe muzica.

Se cuvine la final de festival sa multumim Corpului Cadetilor „Gl.mr. Nicolae USCOI” pentru implicare, precum si partenerilor nostri: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Asociatia Invictus Romania, Asociatia Tinerilor Pedagogi din Sibiu, Organizatia Tinerilor din Sibiu, Editura TANGO, Libraria Humanitas Sibiu, Sere Camelia.

Activitatea s-a desfasurat cu respectarea masurilor de prevenire a infectarii si raspandirii virusului COVID-19, fiind aplicate masurile de distantare fizica si protectie sanitara.


Album foto


Text: prezentator sd.cap. Miruna PENARU

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.