VIZITA COMISIILOR DE APARARE LA AFT


Ministrul apararii nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, si seful Statului Major al Apararii, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au insotit marti, 23 martie, pe membrii celor doua Comisii pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlamentul Romaniei, intr-o vizita de lucru la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu.

Pe timpul vizitei, parlamentarilor le-au fost prezentate misiunile, prioritatile si programele de inzestrare ale Armatei Romaniei – in derulare si de perspectiva. De asemenea, membrii celor doua comisii au fost informati despre misiunea, obiectivele, programele si strategiile de dezvoltare ale Academiei Fortelor Terestre si le-au fost prezentate facilitatile de invatamant si cazare pe care institutia militara de invatamant superior le pune la dispozitia cadetilor in procesul de formare.

Ministrul Ciuca a reliefat importanta faptului ca prima vizita in unitati ale MApN a membrilor Comisiilor pentru aparare a fost intr-o institutie de invatamant superior "pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare si dezvoltare a leadership-ului militar".

"Va aflati acum intr-una dintre cele mai moderne institutii de invatamant universitar din Romania, o institutie de mare valoare. Asa cum mi-am asumat inca de la audierile din Parlament, ne dorim sa va asiguram o transparenta totala a institutiei militare, a misiunilor, activitatii si programelor de inzestrare", a spus ministrul apararii nationale.

Presedintii celor doua comisii parlamentare, senatorul Nicoleta Pauliuc si deputatul Constantin Sovaiala, au multumit gazdelor, in numele parlamentarilor prezenti la Sibiu, si au apreciat efortul depus de academie, "o institutie puternica, capabila sa anticipeze schimbarile si sa ofere o educatie de inalta calitate, centrata pe student".

Senatorii si deputatii si-au exprimat disponibilitatea de a lua parte la mai multe astfel de activitati, care au rolul de a aprofunda relatiile dintre Comisiile de aparare si Ministerul Apararii Nationale si de a dezvolta o colaborare fructuoasa in domeniul securitatii si apararii.

Desfasurarea activitatii a fost adaptata actualului context pandemic, fiind respectate toate masurile de distantare si protectie sanitara.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.