Implicatiile noilor tehnologii si amenintarile invizibile asupra procesului de adaptare a NATO la noua realitate globala


Departamentul Stiinte Militare din cadrul Facultatii de Stiinte Militare a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a organizat vineri, 12 martie, masa rotunda cu tema Implicatiile noilor tehnologii si amenintarile invizibile asupra procesului de adaptare a NATO la noua realitate globala.

Scopul evenimentului a fost de a facilita schimbul de idei, cunostinte si experiente intre teoreticienii care isi desfasoara activitatea in domeniul stiintelor militare si practicienii din teren, prin intermediul unor dezbateri menite sa identifice provocarile existente la adresa libertatii si securitatii membrilor si partenerilor Aliantei Nord Atlantice.

La eveniment au participat reprezentanti din cadrul mediului universitar militar si civil, dar si reprezentanti ai unitatilor din prima linie a NATO in Romania.

Au fost dezbatute atat teme de interes precum impactul pandemiei COVID-19 asupra actiunilor NATO, amenintarile invizibile si emergente identificate la adresa statelor si a organizatiilor internationale, combaterea actiunilor de dezinformare din mediul online, precum si abordarile NATO privind atacurile cibernetice si activitatile malitioase din mediul online sau impactul tehnologiei asupra actiunilor militare.

Evenimentul s-a desfasurat in sistem hibrid, prin prezenta fata in fata a cadrelor didactice din AFT si online a invitatilor din exterior.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.