Drum lin spre cer, domnule general!


Miercuri, 13 ianuarie, a trecut la cele vesnice domnul general in rezerva Dan Ghica Radu, un lider de exceptie, care si-a dedicat intreaga existenta sistemului militar si care ne-a onorat acceptând sa faca parte din comunitatea noastra in calitate de Senator de Onoare al Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”.

Generalul Dan Ghica-Radu s-a nascut la data de 13 septembrie 1955, in localitatea Topoloveni, judetul Arges.

In perioada 1970-1974 a urmat cursurile Liceului Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza. A absolvit Scoala Militara de Ofiteri de Infanterie (Sibiu, 1977), Facultatea de Arme Intrunite si Tancuri din Academia Militara (Bucuresti,1987), Colegiul Superior de Stat Major (Bucuresti, 1995), Colegiul National de Aparare (Bucuresti, 2002), Colegiul de Aparare NATO (Roma, 2005) si a obtinut titlul de doctor in Stiinte militare si informatii in anul 2009.

Generalul Dan Ghica-Radu a indeplinit, de-a lungul carierei diferite functii, de la comandant de pluton, de companie, sef de stat major de regiment, comandant de batalion, comandant de brigada, ofiter specialist in Directia Informatii Militare a Statului Major General si in Comandamentul Armatei 1, comandant al Comandamentului Operational Intrunit, sef al Statului Major al Fortelor Terestre la loctiitor al sefului Statului Major General.

In perioada noiembrie 2006 - iunie 2007, generalul Dan Ghica-Radu a indeplinit functia de loctiitor pentru operatiile Coalitiei al sefului de stat major al Fortei Multinationale din Irak.

In anul 2004 a participat la exercitiul ”EURASIAN 2004” din Turcia, iar in perioada 2006 - 2007 la misiunea ”IRAQI FREEDOM” din Irak.

Pentru aprecierea si recunoasterea meritelor si a eforturilor sustinute pe parcursul carierei, generalul Dan Ghica-Radu a fost decorat cu o serie de semne onorifice, medalii, ordine si embleme, precum: Semnul Onorific ”In Serviciul Armatei”, Medalia ”Meritul Militar” (cls. a II-a si I), Ordinul ”Meritul Militar” (cls. a III-a si a II-a), Ordinul National ”Pentru Merit” in grad de Cavaler, Ordinul ”Virtutea Militara” in grad de Cavaler, “Legiunea de merit” a Statelor Unite ale Americii, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare Statului Major al Fortelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major al Fortelor Aeriene, Emblema de Onoare a Statului Major al Fortelor Navale, Emblema de Onoare a Comunicatiilor si Informaticii, Emblema de Onoare a Informatiilor pentru Aparare.

Transmitem sincere condoleante familiei indoliate!

Dumnezeu sa va odihneasca in pace, domnule general!


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.