Studentii AFT, in mars peste Cindrel


In cinstea Zilei Armatei Romaniei, studentii din anii I si II de studii de la specialitatile militare cercetare, vanatori de munte si parasutisti au executat un mars de antrenament si documentare peste Muntii Cindrel, in locuri cu insemnatate pentru istoria Romaniei si cariera militara care ii asteapta: Jina – Crint - Valea Dobrei – Vf. Frumoasa – Vf. Cindrel - Saua Steflesti – Poiana Muncel – Rasinari.

In cei 70 de kilometri dintre Jina si Rasinari, au aflat de ce i se spune muntelui „Maria Sa Muntele”, cate incap in sacul de spate al unui militar si cate anotimpuri pot fi intr-o zi de toamna.

Pe langa sentimentul implinirii acestui proiect, studentii au ramas cu ecoul numelor si intamplarile locurilor prin care au trecut alaturi de bucuria mirata si sincera a localnicilor ca Armata mai merge prin satele lor, pe jos, ca in povesti.

Actiunea face parte din proiectul educational „O istorie sincera a Bataliei de la Sibiu – Marsul peste Cindrel”, proiect al Corpului cadetilor „Gl.mr. Nicolae Uscoi” in cadrul Maratonului International Sibiu 2019.

Felicitari, dragi studenti!

Album foto
Text: Adrian Teodorescu

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.