Avansarea cadrelor militare din AFT si premierea celor mai merituosi studenti


In prezenta absolventilor promotiei "General Ioan Emanoil Florescu" joi, 30 iulie, pe platoul institutiei s-a dat citire ordinelor de avansare pentru 16 ofiteri si 10 subofiteri din institutia noastra, care au indeplinit conditiile prevazute de lege pentru a obtine gradul urmator.

Tot in acest cadru festiv, s-au citit si ordinele de trecere in rezerva pentru sase cadre militare din institutia noastra si decizia de pensionare pentru unul dintre colegii nostri.

In contextul pretuirii performantei, celor mai merituosi absolventi le-au fost acordate premii si diplome de excelenta.

Sd.plt.maj. Catalin Gabriel Predescu, seful promotiei 2020 al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", la Ministerul Afacerilor Interne, a fost premiat de catre directorul CEC-Sucursala Sibiu, Calin Negotiu, pentru rezultatele meritorii obtinute in pregatirea academica.

Premiile "Cadet AFT", sponsorizate de Banca Comerciala Romana, sucursala Sibiu, au fost acordate sd.plt.maj. Nicolae Neag-Rasinar, pentru rezultatele obtinute in pregatirea militara si sd.sg. Tudor Florentin Ilade, pentru performantele deosebite obtinute la competitii sportive nationale si internationale.

Numele patronului spiritual al institutiei noastre, istoricul si revolutionarul Nicolae Balcescu, a fost atribuit distinctiei care se acorda, incepand cu anul 2007, celor mai merituosi reprezentanti ai comunitatii academice militare sibiene. Anul acesta, premiul a fost acordat sd.plt.adj. Livia-Nicoleta Barsan, de catre managerul regional canale alternative, Raiffeisen Bank Sibiu, Adelina Marinescu, pentru rezultatele exceptionale obtinute pe parcursul celor trei ani de studii.

Pentru activitatea deosebita desfasurata in cadrul mobilitatii de studiu de la Universitatea Helmut-Schmidt din Hamburg, Germania, sd.sg. Delia Luca, clasata pe primul loc intre absolventii pregatiti pentru Serviciul Roman de Informatii, i-a fost oferit premiul "Erasmus+".

Pentru rezultatele obtinute la pregatirea din domeniul Comunicatiilor si informaticii, sd.sg. Andreea Buda i-a fost inmanat, de catre col.dr. Dorin Alexandrescu, comandantul Scolii de Aplicatie pentru Comunicatii, Tehnologia Informatiei si Aparare cibernetica din Sibiu, premiul Comandamentului Comunicatiilor si Informaticii.

Premiul "General Ioan Boeriu", acordat de Sectiunea Militara a Astrei a fost acordat sd.plt.maj. Robert Craciun, de catre presedintele Biroului sectiunii, col. (rz). prof.univ.dr. Mircea Cosma.

Pentru clasarea pe primul loc intre absolventii pregatiti pentru Ministerul Justitiei, sd.sg. Lavinia Popescu a fost premiata de institutia noastra.

Felicitari tuturor! Semper Una!

Album foto
Foto: Elena ANDREI

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.