CAMPIONI LA SCHI


In perioada 15-18 ianuarie, Batalionul 17 Vanatori de Munte "Dragos Voda" din Vatra Dornei a gazduit etapa finala a Campionatului militar de schi pentru institutiile militare de invatamant, primul eveniment sportiv care a deschis sezonul competitional din anul 2020.

La startul concursului s-au inscris loturile sportive ale Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I" din Bucuresti, Academiei Fortelor Aeriene "Henri Coanda" din Brasov, Scolii de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" din Pitesti si ale Scolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri "Traian Vuia", Boboc.

Proba de concurs a fost una solicitanta, ce a presupus deplasare pe schiuri pe un traseu cu lungimea de 10 km pentru baieti si cinci km pentru fete, pe parcursul caruia concurentii au executat trageri cu armamentul din dotare, au aruncat grenade de exercitiu la precizie si au traversat, cu masca pe figura, o portiune de teren contaminat.

In urma desfasurarii concursului, atat patrula masculina a academiei, compusa din sd. cap. Catalin Lodroman, sd. cap. Lucian Lupascu, sd. cap. Alexandru Balos, sd. M.m. cls IV Matei Vasile Mihai, sd. Cap. Vasile Buduroi, sd. cap. Cristian Zagrean si comandata de sd. sg. Tudor Ilade, cat si cea feminina, compusa din sd. M.m. cls. IV Petruta Dumitru, sd. M.m. cls IV Nicoleta Gaman, sd. sg. Oana Tutunaru, sd. cap. Daniela Axinte si comandata de sd. Bianca Suhareanu, si-au adjudecat victoria. In clasamentul general, Academia Fortelor Terestre s-a clasat pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Pentru obtinerea acestui rezultat de succes, cadetii nostri si-au inceput antrenamentele cu doua saptamani inainte de desfasurarea concursului, la Paltinis, sub indrumarea antrenorilor Francisc si Iosif Sarosi.

Felicitari pentru rezultatele obtinute si pentru spiritul de echipa de care ati dat dovada!

Semper Una!

Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.