Tinerii strajeri ai Sibiului - student caporal Liviu Nedelcu


Sd.cap. Liviu Nedelcu este o persoana determinata si ambitioasa, care incearca permanent sa isi atinga obiectivele. Se descrie a fi un om creativ si altruist, caruia ii place sa ii faca pe cei din jur sa zambeasca. Placerea de a studia fizica l-a determinat sa urmeze Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, in prezent fiind student in anul II la programul de studii Inginerie si management in domeniul comunicatiilor militare. A practicat baschet si tir sportiv de performanta, iar pe latura artistica marea pasiune a tanarului este muzica.

Liviu este originar din Alexandria, a urmat un liceu cu profil real, iar muzica a inceput sa o studieze inca din clasa a II-a, luand lectii de pian clasic. In timpul liceului a practicat trei ani baschet si cinci ani tir sportiv, obtinand numeroase medalii la concursurile nationale. Insa placerea cea mai mare a tanarului a ramas tot muzica. Liviu a facut parte dintr-o trupa, in cadrul careia a reusit sa dobandeasca cea mai mare experienta in domeniul muzical, actualmente pianul reprezentand instrumentul lui de baza, insa tanarul a invatat, singur, fara a urma cursuri de specialitate, sa cante la tobe, instrumente de percutie si chitara. In anul I a participat la balul bobocilor, eveniment in cadrul caruia a simtit ca se poate afirma si in mediul militar asa cum si-a dorit, prin muzica.

“Primul an de academie a fost pentru mine o incercare constanta de autodepasire care a dat roade. Mi-am adus bagajul de pasiuni si hobby-uri din liceu inclusiv aici, in mediul militar. Am participat la balul bobocilor in anul I si ma bucur ca a fost o reusita deplina. A fost momentul si locul in care am reusit sa exprim pasiunea mea pentru muzica catre publicul format din studentii academiei si cadrele militare. Ca urmare a obtinerii titlului de mister boboc am castigat un city break la Barcelona, ceea ce a reprezentat pentru mine o oportunitate uriasa de a cunoaste si alte locuri din afara tarii”, a povestit studentul.

In tot ceea ce a realizat, Liviu a fost sprijinit neconditionat de familie, mai ales de bunica lui, careia, potrivit lui, ii datoreaza ceea ce este acum, bunica si bunicul fiind cei care l-au dus pentru prima data la o lectie de pian.

“Bunica mea mi-a tinut loc de mama, ceea ce este un lucru extraordinar. Nu ii pot multumi decat prin a o face mandra de mine. A investit multi ani avand grija de mine si a fost acolo cand am avut nevoie de ea, pentru asta ii multumesc. Tin minte si acum primul cantec pe care l-am invatat la prima lectie de pian. Eram atat de entuziasmat incat, imediat cum am ajuns acasa am inceput sa repet pe o foaie alba de hartie pe care era desenata claviatura pianului. Si asa am invatat majoritatea pieselor, repetand pe acea coala de hartie primita de la profesorul de pian”, ne-a spus Liviu.


Album foto
Foto: Elena Andrei
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.