Student al AFT, primul dintre cei 162 de romani participanti la Maratonul Atenei


In perioada 6-10 noiembrie a avut loc cea de-a 37-a editie a Maratonului Atenei ("Athens Marathon. The Authentic"), cursa cu traditie la care au luat parte si colegii nostri lt. Daniel Serban, plt.adj.pr. Ileana Ianosiu-Hangan, plt.adj.pr. Francisc Sarosi, sd.sg. Tudor Ilade si sd.plt. Onisim Rosu.

Reprezentantii Academiei Fortelor Terestre au participat, in dimineata zilei de 8 noiembrie, la activitatile administrative legate de competitia care a unit Campia de la Maraton cu stadionul primei Olimpiade moderne din 1896. Iar in dupa-amiaza acelei zile acestia au avut parte si de frumoase momente de relaxare, vizitand obiective culturale si istorice din capitala elena, precum "George Averof Battleship" (nava de razboi apartinand flotei grecesti, construita in anul 1911) si Partenonul (templul dedicat zeitei Atena), aceste activitati intarind legaturile deja existente intre membrii institutiilor participante.

Ziua de sambata a fost marcata prin deschiderea oficiala a maratonului, care a avut loc la cimitirul unde se afla ramasitele vitejilor luptatori eleni care au oprit, in anul 490 i.Hr., prima invazie a persilor in Batalia de la Maraton, si in cadrul careia a fost aprinsa o torta in memoria luptatorilor, aceasta fiind ulterior inmanata celui mai bun sportiv prezent la cursa.

In ziua urmatoare colegii nostri au luat startul, alaturi de alti 16.528 de participanti, in cursa clasica de maraton, cu un traseu ce masoara 42 de km si 195 metri. Potrivit organizatorilor, traseul Maratonului de la Atena este considerat cel mai dificil din lume, insumand o diferenta de nivel totala de aproximativ 400 de metri, factorii atmosferici inrautatind conditiile de desfasurare ale cursei (umiditate si temperaturi ridicate).

Aventura sportiva de pe meleaguri elene s-a terminat cu rezultate bune pentru colegii nostri, sd.sg. Tudor Ilade reusind sa fie primul din cei 162 de conationali participanti la cursa, trecand linia de sosire dupa 2h.56min.08secunde, iar plt.adj.pr. Francisc Sarosi s-a clasat pe locul patru, terminand cursa dupa 3h.21min.15secunde.

Semper Una!


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.