Stafeta Veteranilor Invictus 2019


Stafeta veteranilor Invictus 2019 este pe drum spre brazdele libere din Carei. In trecerea ei prin Sibiu si Alba Iulia, a avut de mana romani intre romani. Stafeta ni i-au adus inapoi, tocmai de la Cincu, pe slt. Alexandru Razasanu si hotararea lui. Alt roman "verde", sd.plt.adj. Livia Barsan a alergat Dealul Daii, in semn de buna primire in casa Fortelor Terestre. Studentii de anul intai au iesit si ei in cale pe linia dreapta a lui Stefan cel Mare.

Plecarea spre Alba Iulia s-a facut de langa imnul national al camarazilor. Ce a urmat a fost o calatorie prin istoria Marginimii Sibiului, cu crizanteme in brate, prin sate pline de morminte si cruci pentru eroi: Poplaca, Orlat, Saliste, Miercurea Sibiului. Elevi si profesori, primari si ajutoare, au iesit in cale la monumente cu steaguri, cu mere, cu "bine ati venit!".

De la Miercurea Sibiului au venit alaturi elevii Colegiului Militar National "Mihai Viteazul", iar stafeta a avut "manji" noi. Opriri la Sebes si Lancram, la picioarele lui Blaga, sosire in capitala Romaniei Mari, la monumentele lui Avram Iancu, Mihai Viteazul, Horia, Closca si Crisan. Stafeta a fost predata in curtea colegiului asa: "Dragi elevi, noi, studentii Academiei Fortelor Terestre, va predam Stafeta Veteranilor Invictus, spre a fi purtata spre brazdele libere din Carei".

A fost o zi in care, imbracati doar cu inima mare si tricoul de neinvins, studentii AFT au alergat alaturi de comandanti, instructori si familiile lor, de sportivii Clubului Sportiv Comunitar Sibiu, de reprezentantii IPJ Sibiu (Daniel Scrob, Alexandra Iliuta, Loredana Toloarga), intr-o zi in care am dat elevilor mai tineri startul, imboldul si respectul nostru, al militarilor legati pe viata.

Go Invictus!

Semper una!


Album foto
Text: Adrian Teodorescu© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.