Deschiderea anului universitar la AFT


Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" a marcat marti, 1 octombrie, pe platoul institutiei, deschiderea anului universitar 2019-2020. Evenimentul a debutat cu intampinarea comandantului Componentei Operationale Terestre si loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre gl.mr.dr. Dorin Blaiu de catre rectorul academiei, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, si a continuat cu oficierea serviciului religios, alocutiunile rectorului academiei, reprezentantului studentilor de anul I si ale invitatilor prezenti la eveniment.

La finalul ceremoniei a fost intonat imnul studentesc "Gaudeamus", iar efectivele de studenti si cadre militare au defilat in acordurile muzicii militare a garnizoanei Sibiu.

La activitate au fost prezenti alaturi de cei 892 de studenti ai academiei si comandanti ai structurilor Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, autoritati publice locale, fosti rectori ai institutiei, parinti, rude si prieteni ai studentilor academiei.

O ceremonie similara a avut loc si in Piata Mare a Sibiului, acolo unde membrii comunitatii noastre academice s-au alaturat celor de la Universitatea "Lucian Blaga" pentru a sarbatori, impreuna, inceperea noului an universitar.

Semper Una!


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.