Atletii sibieni au cucerit podiumul cursei traditionale „Leonidas Trophy"


Studenti si cadre militare din Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” au dat curs invitatiei membrilor Academiei Militare Elene de a participa, luna aceasta, la cursa traditionala „Leonidas Trophy", organizata in semn de omagiu adus celor care s-au jertfit in batalia de la Termopile.

In data de 22 septembrie, atletii institutiei noastre au inceput competitia de alergare montana pe distanta de 25 de km, cursa ce s-a desfasurat pe traseul cararii Anopea, cea despre care se crede ca a fost urmata de oastea persana pentru a incercui pozitiile grecesti la Termopile, ajungand la final pe primele trepte ale podiumului.

Cel care a trecut primul linia de sosire a competitiei la care s-au inscris 400 de alergatori din Grecia, Italia, Canada si Romania a fost reprezentantul institutiei noastre sd.cap. Tudor Ilade, reusind sa parcurga intreaga distanta intr-un timp record de o ora, 29 de minute si 29 de secunde. Pe locul II a fost urmat de plt.adj.pr. Francisc Sarosi, cu timpul de o ora, 32 de minute si 41 de secunde.

In clasamentul general feminin pe locul I s-a clasat colega noastra plt.adj.pr. Ileana Ianosiu-Hangan, cu timpul de o ora, 55 de minute si 12 secunde, urmata pe locul II de o reprezentanta a Greciei, podiumul fiind completat de sd.frt. Bianca Suhareanu, cu timpul de o ora, 58 de minute si 38 de secunde.

In urma acestor rezultate, atletii sibieni au fost invitati sa participe si la Maratonul Clasic din Atena, care se va desfasura pe 10 noiembrie.

Felicitari colegilor nostri pentru efortul depus si pentru rezultatele obtinute!

Semper una!


Album foto




© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.