Cadet Leadership Development Training


O delegatie a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", formata din patru studenti si coordonata de lt.col. Marian Coman, a participat, in perioada 01-14 septembrie, la modulul international "Common Module Military Leadership (B)". Evenimentul denumit CLDT "Cadet Leadership Development Training", aflat sub coordonarea Hellenic Army Academy, a fost organizat de Cyprus National Guard si gazduit in Camp-ul militar "Georgiou Lazarou" din Larnaca, Cipru.

Modulul a presupus parcurgerea a doua etape distincte: etapa "Train the trainers" destinata instructorilor si etapa de instruire si executie destinata cadetilor internationali, organizati in echipe mixte coordonate de cate un instructor.

Principalele activitati specifice modulului au vizat faza de Cross training si uniformizarea elementelor de planificare a actiunilor militare. Pe langa momentele relaxante ca "Water decision run" ce a vizat elemente specifice de Team building, nu au lipsit si momentele complexe la nivelul fiecarei echipe ca orientarea pe timp de noapte in cadrul unui mars executat inaintea derularii exercitiului propriu-zis, fara utilizarea hartii, a busolei sau a telefoanelor mobile. Terenul specific zonei, cu caldura excesiva si umiditatea ridicata au contribuit la calirea cadetilor dar si la armonizarea executiei la nivelul echipelor pentru atingerea obiectivelor de instruire. Modulul international s-a incheiat printr-un exercitiu in teren executat continuu pe timp de zi si noapte, denumit FGX "Free Game Exercise", care s-a desfasurat pe parcursul ultimelor doua zile.


Album foto
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.