Seminarul comandantilor academiilor militare europene, la AFT


Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu" gazduieste, in perioada 12-15 iunie, Seminarul comandantilor academiilor militare europene (EUROPEAN UNION MILITARY ACADEMIES COMMANDANTS SEMINAR – EUMACS 2019).

Evenimentul, a carui ceremonie de deschidere oficiala a avut loc, joi, 13 iunie, reuneste comandanti si reprezentanti a 27 de institutii de invatamant militar superior din 16 state europene. Au fost prezenti, de asemenea, directorul Colegiului European de Securitate si Aparare, domnul Dirk Dubois, presedintele Grupului de Implementare, domnul col.conf.univ.dr. Harald Gell, seful Statului Major al Apararii, domnul general Nicolae-Ionel Ciuca, seful Statului Major al Fortelor Terestre, domnul general-maior Ovidiu-Liviu Uifaleanu, directorul general al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, domnul prof.univ.dr.ing. Adrian Curaj si membri ai comunitatii academice din Sibiu si din tara.

EUMACS 2019 reprezinta o buna oportunitate de identificare de solutii la problemele si preocuparile actuale ale institutiilor de invatamant militar superior din Europa, in ceea ce priveste cresterea numarului de mobilitati in contextul generalizarii procesului Bologna, recunoasterea reciproca a rezultatele schimburilor de formare profesionala, crearea de oportunitati educationale nationale pentru tinerii ofiteri europeni si utilizarea mai buna a mobilitatilor Erasmus pentru studenti si cadre didactice.


Album foto
Foto: A&M Photo© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.