iMAF 2019 - O COOPERARE EFICIENTA IN EDUCAREA ELITELOR


In perioada 20-23 mai 2019, o delegatie a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", condusa de rectorul acesteia, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita BARSAN, participa la cea de-a VI-a editie a Forumului Academic Militar International (International Military Academic Forum - iMAF) 2019, organizat in Reichenau an der Rax - Austria.

Obiectivul principal al reuniunii consta in identificarea unor posibilitati de educatie comune, care sa conduca la noi modalitati de cooperare in viitor in ceea ce priveste crearea si aprofundarea unei culturi comune de securitate si aparare europene, prin asigurarea unui nivel cat mai ridicat al standardelor de educatie specifice studentilor militari si tinerilor ofiteri, in contextul noilor provocari ale mediului international.

iMAF este un proiect initiat de reprezentantii Academiei Militare Thereziene din Wiener Neustadt - Austria, in luna octombrie a anului 2013, la finalul evenimentului Line of Development (LOD) – 7, desfasurat la Universitatea de Aparare din Brno - Cehia.

Delegatia Academiei Militare Thereziene a propus, atunci, reprezentantilor gazdelor, Academiei Militare a Fortelor Terestre din Wroclaw - Polonia, Universitatii Nationale a Serviciilor Publice din Budapesta - Ungaria si Academiei Fortelor Terestre din Sibiu - Romania, sa devina parteneri in dezvoltarea acestui proiect.

In urma perfectarii acordurilor de colaborare, incepand cu 2014, iMAF este organizat, anual, de cele cinci institutii mentionate anterior.

Delegatia Academiei Fortelor Terestre va prelua, la finalul lucrarilor, presedintia forumului si responsabilitatea organizarii in Sibiu, a editiei din anul 2020.


Album foto
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.