Cadetii sibieni si elevii, impreuna in cadrul programului „Scoala altfel”


Aproximativ 1200 de prescolari si elevi de la mai multe unitati de invatamant din judetul Sibiu au avut parte de experiente interesante si utile cu ocazia vizitei desfasurate astazi, 17 aprilie, la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”, in cadrul programului „Armata – O scoala altfel”.

Indrumati de cadetii academiei, tinerii vizitatori au avut posibilitatea de a cunoaste facilitatile de instruire si de desfasurare a activitatilor didactice, au vizitat atelierele de prezentare de armament si tehnica militara, cele de supravietuire in conditii de izolare, au putut arunca grenade de exercitiu si sa execute trageri cu armament de tip AIRSOFT. De asemenea, au asistat la exercitii demonstrative de instructie de front cu arma si s-au bucurat de momentele artistice interpretate de muzica militara a academiei.

Au fost foarte apreciate atelierele in care participantii au invatat procedee de traversare a unor obstacole cu ajutorul funicularului si prin coborare in rapel, precum si cele in care au fost prezentate tipurile de foc si adaposturile.

Dupa orele petrecute alaturi de noi, copiii si insotitorii acestora au iesit pe portile academiei impresionati de experientele traite. Dovada stau cuvintele unei profesoare care, la finalul vizitei, a notat in Cartea vizitatorului: „Experienta alaturi de cei din Academia Fortelor Terestre a fost una de neuitat in randul elevilor, care au inteles ce inseamna adevarata valoare a cuvintelor Patrie, Onoare si Datorie. Am fost impresionati de organizare si de tot ce am descoperit aici”.


Album foto
Text:Iulia Stanciu si Florentina Popescu
Foto: Diana David© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.