Educatie fara frontiere. Primul student militar roman, aflat la studii in Atlanta, Georgia


Conf.univ.dr. Romana Oancea, Directorul Departamentului Stiinte Tehnice din cadrul Facultatii de Management Militar, si sd.cap. Paul Nicolaiev, cadet in anul doi de studii al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", la programul de studii universitare de licenta Leadership militar, sunt reprezentantii institutiei noastre care au deschis seria de mobilitati realizate cu Universitatea Georgiei de Nord (UNG), din Atlanta.

Timp de un semestru, cei doi desfasoara, in prestigiosul campus universitar, activitati de studiu, predare si cercetare stiintifica, ca urmare a acordului de colaborare semnat intre AFT si UNG, in luna iunie a anului trecut, privind schimbul de studenti, profesori si instructori militari.

Sd.cap. Paul Nicolaiev parcurge, pana in luna mai, discipline din domeniul studiilor de securitate si participa la activitati de cercetare, exercitii de pregatire militara si conferinte, incluse in programul cadetilor de la universitatea partenera.

Conf.univ.dr. Romana Oancea desfasoara activitati de cercetare in domeniul Cyber Operation, in cadrul Centrului de Cyber Operation, institutie condusa de prof.dr. Bryson Payne. Cercetarea realizata este orientata catre doua directii majore: atac cibernetic si aparare cibernetica. De asemenea, colega noastra a avut ocazia sa participe la diverse competitii statale sau regionale organizate pentru a verifica si aprofunda cunostintele din domeniul securitatii.


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.