AFT la "Non-Common Winter Training Camp Morocco 2019"


O delegatie a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, formata din doi studenti si coordonata de col. Catalin Giurgiu, a participat, la sfarsitul lunii ianuarie, la modulul de instructie de iarna "Non-Common Winter Training Camp Morocco 2019" in vecinatatea orasului Errachidia, Maroc. Tabara de instructie de iarna a fost organizata de Academia Militara Regala din Bruxelles, fiind prima data cand au participat studenti militari in cadrul programului Erasmus+. La eveniment au luat parte 53 de studenti militari din noua tari: Belgia, Romania, Olanda, Polonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, Luxemburg si Niger.

Studentii au parcurs un program de pregatire foarte intens, in conditii climatice deosebite, specifice desertului Sahara, cu diferente de temperatura de 15-20°C intre zi si noapte, avand astfel oportunitatea de a-şi demonstra, pe de o parte deprinderile de luptator si lider, iar pe de alta parte capacitatea de rezistenta la efort fizic si psihic, in conditii apropiate de realitatea campului de lupta.

Programul de instructie a presupus deplasari zilnice de 12-15 km, studentii fiind echipati de lupta, cu rucsacul in spate. Piesa de rezistenta a constituit-o parcurgerea unui mars de 36 km, pe o suprafata arida, unde pietrele colturoase specifice hamadelor nu au facut decat sa sporeasca gradul de dificultate al probei. SEMPER UNA!


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.