100 de ani de la Marea Unire - La multi ani, Romania!


Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, sambata, 1 decembrie 2018, cand s-au implinit 100 de ani de la Marea Unire, la Sibiu au avut loc o serie de evenimente aniversare, organizate de Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", in colaborare cu autoritatile publice locale si celelalte structuri din cadrul Sistemului National de Aparare si Ordine Publica.

In anul Centenarului, activitatile au debutat cu o ceremonie militara de depuneri de coroane si jerbe de flori, la Monumentul Ostasului din toate timpurile, din fata Cercului Militar, fiind urmata de defilarea garzii de onoare si a trupelor. Defilarea a fost incheiata cu o uriasa hora a unirii formata de militarii, autoritatile publice locale si sibienii care, astfel, au sarbatorit impreuna Ziua Nationala a Romaniei.

Desfasuratorul evenimentelor aniversare mai cuprinde o expozitie de tehnica militara, o lansare de carte, expozitii foto-documentare, un spectacol sustinut de Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul Junii-Sibiului", prezentarea de gala a filmului "Transalpina - Drumul Regilor" si un concert simfonic.

Manifestarile s-au incheiat cu o retragere cu torte, organizata de structurile din cadrul Sistemului National de Aparare si Ordine Publica, care a inceput la ora 18:45, in fata Centrului Cultural "Ion Besoiu".

La multi ani, Romania!

La multi ani, dragi romani!


Album foto
Foto: A&M Photo, Florin Marinescu si Ionut Daniel Floroiu© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.