AFT la Conferinta MilSim CEE 2018


O delegatie condusa de domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, comandantul Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” si formata din lt.col. Marian Coman si mr. Claudiu Vesa, instructori superiori in cadrul Centrului de Pregatire Militara, a participat, in 30 si 31 octombrie, la evenimentul international Military Training & Simulation in the Central Eastern Europe (MilSim CEE 2018), organizat de Clarion Events Defence & Security, in Brno, Cehia.

Conferinta MilSim CEE 2018 a constituit un bun prilej pentru toti participantii apartinand mediului academic, cercetarii, industriei, centrelor de instruire si simulare de a-si extinde cunostintele in domeniul instruirii, a modului de utilizare a simularii si procedurilor specifice executate in sprijinul procesului de instruire. Totodata, evenimentul a constituit si o ocazie de a fi discutate oportunitatile curente si viitoare pe care modelarea si simularea militara le pot oferi in domeniul instruirii si educatiei, a planificarii operationale si a scenariilor specifice wargaming-ului.

In calitate de keynote speaker, comandantul academiei, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan a prezentat modul in care se desfasoara instruirea si exercitiile la nivelul Fortelor Terestre din Romania, realizand totodata si prezentarea ofertei educationale a academiei, a colaborarilor la nivel international, cat si a etapelor de pregatire academica si militara a cadetilor din institutia noastra. De la eveniment nu au lipsit standurile special amenajate pentru prezentarea de tehnica, simulatoare si tehnologii militare de profil, utilizate in sprijinul instruirii fortelor.


Album foto
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.