AFT la European Military Academies Commander’s Seminar


O delegatie a Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, formata din col.prof.univ.dr. Vasile Carutasu, prorector si loctiitor al comandantului pentru programe si relatii internationale si col.conf.univ.dr.ing. Ioan Virca, decanul Facultatii de Management Militar, a participat, in perioada 24-26 octombrie, alaturi de reprezentanti ai Academiei Fortelor Aeriene “Henri Coanda” din Brasov si ai Academiei Tehnice Militare din Bucuresti, la European Military Academies Commander’s Seminar (EMACS), organizat de Academia Militara Tereziana din Wiener Neustadt, Austria.

Evenimentul, care a fost deschis de comandantul Academiei Militare din Wiener Neustadt, domnul gl.mr. Karl Pronhagl, a reunit comandanti si reprezentanti a 35 de institutii militare de invatamant superior din 18 state europene, alaturi de directorul Colegiului European de Securitate si Aparare, domnul Dirk Dubois, presedintele Grupului de Implementare, domnul col.conf.univ.dr. Harald Gell si reprezentanti ai structurilor centrale ale Bundesheer-ului.

La precedenta reuniune a acestui seminar, care a avut loc la Colegiul National de Aparare Estonian din Tartu, Estonia, in virtutea faptului ca in anul 2019, in primul semestru, Romania va prelua presedintia Consiliului UE, reprezentantii Academiei Fortelor Terestre s-au oferit sa gazduiasca editia EMACS 2019.

Ca viitori organizatori ai editiei din 2019 a acestui seminar, seful delegatiei institutiei noastre, domnul col. Vasile Carutasu, a luat cuvantul in cadrul reuniunii subliniind importanta procesului de internationalizare in academiile militare din spatiul european, pasii pe care institutia noastra i-a facut in acest sens si necesitatea intensificarii relatiilor de cooperare dintre institutiile militare de invatamant superior. La finalul interventiei, domnul col. Carutasu a transmis tuturor celor prezenti invitatia rectorului AFT de a participa la acest eveniment, organizat de institutia noastra in perioada 12-14/15 iunie 2019.


Album foto
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.