PROIECT SEMESTRUL INTERNATIONALProiectul derulat in cadrul programului Erasmus +, actiunea cheie 2 - KA 2 Parteneriate strategice - denumit “Crearea unui semestru international in concordanta cu necesitatile educatiei militare pentru viitorii ofiteri din Europa” a fost cel mai mare eveniment educational de acest tip din Europa.

In acest proiect au fost implicate 5 institutii militare de invatamant si anume: Universitatea Fortelor Terestre "General Tadeusz Kosciuszko", Wroclaw, Polonia, Universitatea de Aparare, Brno, Republica Ceha, Academia Militara Tereziana, Wiener Neustadt, Austria, Universitatea Nationala de Servicii Publice, Facultatea de Stiinte Militare si Pregatire a Ofiterilor, Budapesta, Ungaria si institutia noastra.

Multumita acestui proiect am avut ocazia de a paticipa la faza de pilotare a semestrului international. In faza de rezidentiat, s-au desfasurat o serie de activitati, exercitii practice, prelegeri sustinute de personal didactic si instructori veniti de la universitati din diferite tari.

Acest proiect s-a finalizat la data de 30 septembrie 2017, urmand a fi implementat de cele 4 tari pertenere din cadrul proiectului amintit anterior, la noi in institutie fiind deja in derulare.


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.