Actiune cheie KA107

  Informatii generale

  Actiunea KA 107 este destinata mobilitatilor individuale cu tari terte, partenere in programul Erasmus+, lista tarilor eligibile poate fi consultata in Ghidul Erasmus+ (2022) Link Ghidul Erasmus

  Activitatile eligibile in proiectele de tip KA 107 sunt reprezentate de:

  • mobilitati individuale de predare (teaching assignment)
  • mobilitati individuale de formare (training assignment)
  • mobilitati individuale de studiu (mobility for study)
  • mobilitati individuale de practica (mobility for traineeship).

  Mobilitatile se desfasoara in baza unor acorduri interinstitutionale Erasmus, care stabilesc conditiile de desfasurare a mobilitatilor individuale, acorduri semnate de catre Academie si universitatea partenera, ambele universitati detinand o Carta Universitara Erasmus+.

  Fiecare participant la mobilitate va primi sprijin financiar pentru cheltuieli de transport si cheltuieli de subzistenta. Facem precizarea ca grantul Erasmus+ nu acopera integral costurile mobilitatii, ci reprezinta doar o contributie la costul calatoriei si al subzistentei.

  Tipul de mobilitati, precum si numarul acestora depind de proiectele KA 107 aprobate.

  In anul 2018, AFT a depus si a castigat o aplicatie in cadrul KA 1 – Learning Mobility of Individuals Higher education student and staff mobility between Programme and Partner Countries. Institutia partenera este Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, Georgia, SUA, iar in proiectul din aceasta aplicatie au fost aprobate si s-au desfasurat o mobilitate de studiu INCOMING si o mobilitate de predare INCOMING.

  In anul 2019 AFT a continuat demersurile de dezvoltare a relatiilor de cooperare pe aceasta linie de actiune, reusind sa obtina finantare pentru organizarea de mobilitati de personal cu urmatoarele institutii: Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, Georgia, SUA, Institutul Militar din Virginia, SUA, Academia Militara a Fortelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chisinau, Republica Moldova, Universitatea de Stat din Chisinau, Republica Moldova, Academia Nationala de Aparare, Gori, Georgia si Universitatea Nationala "Taras Shevchenko", Kiev, Ucraina.

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.