Activitatea Editurii Academiei Fortelor Terestre se inscrie pe linia promovarii imaginii si intereselor acesteia in structurile militare si in societatea civila, conceptiei privind organizarea si desfasurarea cercetarii stiintifice, a diseminarii rezultatelor activitatii didactice, stiintifice si culturale a cadrelor didactice si a studentilor.
Editeaza lucrari stiintifice in sprijinul procesului de invatamant din domeniile: stiinte militare, stiinte tehnice, comunicatii si informatica, management, psihologie, sociologie, drept, limbi straine si pregatire militara generala.

Activitatea editurii a fost evaluata si recunoscuta ca editura cu prestigiu recunoscut de catre:
Din anul 2005, publicatiile periodice stiintifice „Revista Academiei Fortelor Terestre“ si „Buletinul Stiintific“ sunt recunoscute de catre C.N.C.S.I.S. si in prezent sunt incluse in categoria B+, conform site-ului CNCSIS.SCURT ISTORIC:
  • 1 iulie 1920 - Incepe sa functioneze Scoala Militara de Infanterie nr. 2 din Sibiu, in localul fostei scoli de cadeti, unde si-a desfasurat activitatea si Consiliul Dirigent.
  • 1921 - Tipografia apare ca structura de sine statatoare in cadrul Scolii Militare de Infanterie nr. 2. Indeplineste un rol important in asigurarea cu manuale si cursuri a elevilor.
  • Cu totul remarcabila a fost opera infaptuita de scoala militara din Sibiu, in perioada 1924 - 1930, si anume infiintarea de biblioteci populare in sute de sate din multe judete ale tarii, actiune la care si-a adus o importanta contributie si tipografia scolii.
  • Sub aceasta denumire a functionat pâna in 1995, tiparind instructiuni, regulamente, cursuri si manuale in mii de exemplare.
  • Inscriindu-se pe linia reformei invatamântului militar, la 15 iulie 1995, s-a constituit Academia Trupelor de Uscat „Nicolae Balcescu“, institutie integrata in sistemul national de invatamânt, de nivel universitar, cu misiunea de a asigura pregatirea stiintifica de baza a viitorilor ofiteri. In acelasi an, 1995, s-a infiintat editura ca structura proprie institutiei, care a inglobat si tipografia.
  • Ulterior, institutia a primit denumirea de Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu“.

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.