Alte activitati internationale


In ceea ce priveste activitatea de relatii internationale, Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” desfasoara, pe langa mobilitatile de studenti, personal didactic si instructori militari, in cadrul programelor Erasmus + si Emilyo (Erasmus militar), o serie de alte activitati menite sa creasca notorietatea institutiei noastre in randul academiilor si universitatilor militare din spatiul European.
Participarea la diferitele evenimente culturale, sportive sociale sau de alta natura din viata institutiilor noastre partnere din Europa si nu numai, percum si primirea vizitelor din strainatate, au dus si duc in continuare la o intarire a relatiilor de colaborare interinstitutionala, precum si la o mai buna cunoastere reciproca in ceea ce priveste cultura, traditiile, obiceiurile, sistemele de valori din diferite zone ale batranului continent, dar si de peste ocean.


CULP
Programul Cultural Understaning and Language Proficiency (CULP) reprezinta un program prin care cadetii americani de la Centrul de Instruire a Ofiterilor in Rezerva (Reserved Officers Training Core) din Kentuky SUA, participa la un stagiu depregatire in institutia noastra.
In cadrul acestui program cadetii americani, alaturi de studentii nostri participa la o serie de activitati educationale, de instruire, culturale, sportive si de socializare, prin care isi impartasescu unii altora informatii legate de sistemul de pregatire din institutiile de care apartin, cultura, si traditiile locale.
Acest program reprezinta de asemenea, un bun prilej pentru studentii nostri de a-si imbunatati competentele de exprimare in limba engleza si o modalitate de a-si creste increderea de sine in abordarea relatiilor cu parteneri internationali.

Stagiu pregatire francezi
Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” a primit vizita a 2 ofiteri cadeti de la Scoala Militara Interarme din Saint-Cyr Coetquidan, Franta care au desfasurat un stagiu de pregatire la noi in institutie, in perioada 14.01 - 08.02.2019. Ofiterii francezi au petrecut 4 saptamani in academia noastra, perioada in care au avut ocazia sa participe la un modul de pregatire militara de iarna in tabara de instructie montana Crintu si au vizitat, de asemenea, diferite institutii militare din garnizoana Sibiu. Pe langa aceste activitati oaspetii nostri au avut oportunitatea sa cunoasca reperele istorice, culturale si arhitecturale ale orasului nostru si sa viziteze diferitele puncte de atractie turistica pe care Sibiul le ofera.

Semestrul International la Academia Fortelor Terestre
Data de luni, 04 martie, a marcat debutul celei de-a doua editii a "Semestrului International", organizat de Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu.
In cadrul programului, care se va desfasura pana in luna iunie, studenti din Academia Militara Elena din Atena, Universitatea din Torino, Italia, Universitatea Jagiellona din Cracovia, Polonia, Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, Georgia, Statele Unite ale Americii, Academia Militara Tereziana din Wiener Neustadt, Austria si de la Academia Militara a Fortelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chisinau, Moldova vor desfasura activitati de studiu, pregatire militara si activitati culturale si sportive, impreuna cu studentii romani inmatriculati la programul de studii "Leadership Militar".

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.