FOLK SIBIU 2019 festival-concurs de folk si cantece de catanie 13 – 15 septembrie
- comunicat de presa -


Festivalul - concurs de folk si cantece de catanie – Folk Sibiu 2019 –, aflat la prima editie, va deschide toamna inimilor noastre in cadrul plin de farmec al Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.

In perioada 13-15 septembrie, tineri talentati vor avea ocazia sa se prezinte publicului si unui juriu specializat, iar artisti consacrati vor intregi tabloul muzical al fiecarei seri.

Iata programul festivalului:

Vineri, 13 septembrie: Concurs folk, recitaluri Zoia Alecu, Cristi Dumitrascu & Aliatii, Constantin Gheorghe (Padre)

Sambata, 14 septembrie: Concurs cantece de catanie, Batalia feciorilor AFT, recitaluri: Raluca Cismaru, Calin Han, Maria Gheorghiu, Emeric Imre

Duminica, 15 septembrie: Gala Laureatilor, moment poetic Nina Cassian, recitaluri Florin Ioan Thomits, Rares Andrei Pauna, recital extraordinar Alina Manole

Fiecare seara de festival incepe la ora 17:30.

Inscrierile pentru concurs se pot face pana la data de 8 septembrie.

Juriul este format din Alina Manole, Cristi Dumitrascu, Dumitru Stangaciu, Calin Handabut, Andreea Safta.

Detalii despre conditiile de preselectie se afla mai jos.

Evenimentul este organizat de Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” si cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu.

Accesul publicului este gratuit, in limita locurilor disponibile.

Cateva detalii referitoare la preselectia concurentilor:

Sectiunile concursului se adreseaza persoanelor cu varsta de pana la 29 de ani, impliniti in acest an.

Concurs folk – 2 piese la alegere din repertoriul romanesc. Sunt acceptate si grupuri formate din doi tineri, dupa aceleasi reguli de varsta.

Concurs cantece de catanie - 2 piese la alegere din repertoriul cantecelor de catanie, romanesti. Sunt acceptate si grupuri formate din doi tineri, dupa aceleasi reguli de varsta. Pentru aceasta sectiune, organizatorii pot oferi sugestii de piese sau ajutor in alegerea unui repertoriu.

Concurentii pot participa la ambele sectiuni.

Organizatorii incurajeaza creatiile proprii. Acestea vor intra la jurizare si pentru Premiul juriului.

Premii totale in valoare de 8000 RON.

Pentru concurentii din afara municipiului Sibiu organizatorii asigura cazarea si masa pentru ziua concursului si restul perioadei pana la Gala laureatilor, in situatia celor castigatori.

Pentru a participa la preselectie, va rugam sa trimiteti un clip video relevant (se accepta si filmari neprofesioniste) sau o inregistrare format mp3 cu o interpretare a unui cantec pentru sectiunea la care se doreste participarea. Doua sectiuni, doua piese.

Materialele pot fi trimise pe adresa de e-mail: ateodorescu23@gmail.com, iar pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la numarul de telefon: 0745163981(Adrian Teodorescu).

Termen limita de inscriere: 08.09.2019

Nu se percepe taxa de inscriere.

Album foto© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.