Seminarul comandantilor academiilor militare din Europa
Aniversarea a 172 de ani de invatamant militar romanesc
The Knowledge-Based Organization”, la cea de-a XXV-a editie

- comunicat de presa -


Academia Fortelor Terestre va fi, in perioada 12-15 iunie, gazda Seminarului comandantilor academiilor militare europene (EUROPEAN UNION MILITARY ACADEMIES COMMANDANTS’ SEMINAR” – EUMACS 2019), eveniment la care vor participa reprezentantii a 27 de institutii de invatamant militar superior din 16 tari (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Romania, Suedia si Ungaria). EUMACS 2019 reprezinta o buna oportunitate de identificare de solutii la problemele si preocuparile actuale ale institutiilor de invatamant militar superior din Europa, in ceea ce priveste cresterea numarului de mobilitati in contextul generalizarii procesului Bologna, recunoasterea reciproca a rezultatele schimburilor de formare profesionala, crearea de oportunitati educationale nationale pentru tinerii ofiteri europeni si utilizarea mai buna a mobilitatilor Erasmus pentru studenti si cadre didactice.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc joi, 13 iunie, incepand cu ora 09:45, in aula institutiei noastre.


De asemenea, membrii comunitatii academice militare sibiene vor aniversa, joi, 13 iunie, 172 de ani de invatamant militar romanesc. Cu acest prilej, la ora 09.00, pe platoul institutiei, se va organiza un ceremonial militar, care va cuprinde: intonarea imnului national, alocutiuni ale rectorului AFT, gl.bg.prof.univ.dr.ing Ghita Barsan si ale invitatilor, acordarea premiului “Nicolae Balcescu” celor mai merituosi studenti ai promotiei 2016-2019 si defilarea efectivelor.


Totodata, in perioada 13-15 iunie, va avea loc si cea de-a XXV-a Conferinta Stiintifica Internationala „The Knowledge - Based Organization” (KBO), realizata sub patronajul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica. In cadrul sectiunilor conferintei s-au inscris 196 de autori din institutii de invatamant superior si centre de cercetare din Romania, Austria, Bulgaria, Cehia, Franta, Olanda, Polonia si Slovacia care au elaborat un numar de 135 de lucrari. KBO ofera oportunitatea pentru cadre didactice, specialisti, cercetatori si practicieni sa se intalneasca, sa disemineze cunostinte si rezultate ale activitatii de cercetare stiintifica, sa faca schimb de idei cu privire la o gama larga de subiecte care se inscriu in tematica organizatiei bazate pe cunoastere.

Deschiderea oficiala a lucrarilor sesiunii va avea loc vineri, 14 iunie, la ora 09.00, in Aula academiei.

Nu in ultimul rand, in data de 14 iunie, incepand cu ora 13.00, in cadrul sedintei solemne a Senatului universitar al Academiei Fortelor Terestre, i se va acorda titlul onorific de Doctor Honoris Causa domnului academician profesor universitar doctor Ioan-Aurel POP, presedintele Academiei Romane si rectorul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca.

Album foto© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.